fbpx

Puterea vindecătoare a minții

Blog

Câteva modificări simple ale modului în care gândești că ar putea face o mare diferență pentru sănătatea ta fizică

Există o legătură clară între felul în care creierul tău gândește și felul în care corpul tău se simte. La fel cum vă puteți folosi corpul pentru a vă reduce suferința psihologică, vă puteți folosi și mintea pentru a vă îmbunătăți corpul.

Pur și simplu schimbarea modului în care gândești și preluarea controlului asupra a ceea ce îți ocupă mintea, îți poate îmbunătăți sănătatea fizică și bunăstarea. Gândirea pozitivă și o mentalitate sănătoasă este o componentă cheie a unui corp sănătos.

Iată câteva moduri simple prin care vă puteți folosi mintea pentru a obține o bună sănătate fizică:

1. Faceți-vă tratamentele mai eficiente, așteptându-vă să funcționeze

Nenumărate studii arată că efectul placebo influențează eficacitatea tratamentului. Dacă cineva vă spune că o pastilă vă va vindeca durerea de cap, probabil că veți găsi tratamentul util, chiar dacă pilula a fost o pastilă cu zahăr.

Fie că încercați terapia fizică pentru un genunchi cu probleme, fie că consultați un chiropractician pentru durerea de spate, convingerea dvs. că aceste tratamente vor funcționa poate fi mai eficientă decât tratamentul în sine. Așadar, înainte de a urma orice fel de tratament, gândiți-vă la toate motivele pentru care tratamentul este probabil să vă ajute.

2. Dormi mai bine scriind într-un jurnal de recunoștință

Dacă te lupți cu insomnie, un jurnal de recunoștință ar putea fi cel mai bun remediu. Mai multe studii au legat recunoștința de o calitate mai bună și un somn de durată mai lungă.

Identificați trei lucruri pentru care sunteți recunoscător și scrieți-le într-un jurnal de recunoștință înainte de a merge la culcare. Evocarea sentimentelor de recunoștință chiar înainte de a adormi va crește șansele să vă odihniți bine.

3. Trăiește mai mult concentrându-te pe scopul tău în viață

A simți că te-ai născut cu un scop și că existența ta are un sens îți poate crește durata vieții. Studiile arată în mod constant că oamenii care cred că viața lor este semnificativă au mai multe șanse de a trăi o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Indiferent dacă munca ta îți oferă un scop sau dacă găsești un sens activităților tale de voluntariat, asigură-te că orice faci contează. A simți că ai un motiv să te ridici din pat în fiecare zi ar putea fi secretul longevității.

4. Fii optimist și sporește-ți imunitatea

Mai multe studii au arătat că persoanele optimiste sunt mai puțin predispuse la boli. Timp de zeci de ani, mulți cercetători au crezut că creșterea imunității provine din faptul că oamenii optimiști aveau mai multe șanse să aibă grijă de sănătatea lor.

Dar, studii mai recente au arătat că o perspectivă plină de speranță este de fapt ceea ce influențează imunitatea. Privind partea bună, este mai puțin probabil să răciți sau să faceți o infecție, deoarece optimismul vă menține sistemul imunitar să funcționeze la turație maximă.

5. Îmbătrânire lentă cu meditație

Meditația oferă un tampon generos împotriva efectelor nocive pe care stresul le poate avea asupra organismului. Numeroase studii au arătat că meditația încetinește rata de îmbătrânire celulară.

Nu numai că meditația te poate ajuta să arăți tânăr, dar te-ar putea ajuta să previi bolile legate de vârstă. Cercetătorii bănuiesc că învățarea copiilor să mediteze ar putea oferi beneficii pe tot parcursul vieții. Dar indiferent de vârsta ai, nu este niciodată prea târziu pentru a obține unele beneficii pentru sănătate din meditație.

6. Reduceți riscul de boli de inimă râzând

Dacă vrei să-ți construiești o inimă mai sănătoasă, gândește-te la ceva amuzant. Cercetările arată că râsul scade hormonii de stres, crește colesterolul „bun” și reduce inflamația arterelor.

Poate că râsul este cu adevărat cel mai bun medicament. Și cea mai bună veste este că efectele pozitive ale râsului durează 24 de ore.

Puterea minții tale

Mintea ta poate fi cel mai bun atu al tău sau cel mai mare dușman al tău. Învață cum să-ți antrenezi creierul pentru a-ți ajuta corpul să performeze la cote înalte.

Toată lumea are capacitatea de a-și construi puterea mentală. Cu practică, exercițiile mentale ar putea fi cheia pentru a trăi o viață mai lungă și mai fericită.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primește o Meditație de Curățare și Eliberare

GRATUIT!

Abonează-te cu adresa ta de e-mail și vei primi instant meditația noastră specială. Eliberează-te de atașamente nesănătoase și descoperă pacea interioară. 🧘‍♀️

Fii parte din transformare!

Mulțumim pentru înscriere!

În cel mai scurt timp, veți fi contactat(ă) pentru a parcurge pașii următori.

Vă așteptăm cu nerăbdare să colaborăm!

Verified by ExactMetrics